România Răstignită

Starea de fapt a națiunii române din prezent a atins cred punctul final al agoniei induse de evenimentele din decembrie 89. Tumoarea diavolescă a politicii post-decembriste a corodat trupul națiunii, siluind și surghiunind sufletul aceleeași națiuni la o moarte prematură și violentă. Suntem în stare de pre-moarte. Orizontul existențial al românilor este întinat cu gaze de șist și cianuri, ceea ce înseamnă practic sfârșitul pe acest pământ sfânt. Trăim deja Apocalipsa reprodusă la scara României prin mijloacele trădării și ale răului paroxistic revărsat ca un potop peste noi dinspre Vest și Est.

Nevoia de sens pentru starea actuală este disperat de acută! Necesitatea unei soluții izbăvitoare pentru fiecare român cu simțire românească a atins un prag critic: Acum ori niciodată!

Trecutul milenar din care ne naștem bate insistent și imperativ la porțile conștiinței pentru a ne retrezi, regăsi și reînnoi în vâltoarea năucitor de mortală a istoriei în care ne aflăm. Noi suntem urmașii celor ce credeau în nemurire, în nemurirea sufletului!

Unitatea dacică și-a atins punctul suprem de plenitudine sub Burebista și Decebal. Spiritul care i-a animat și i-a călăuzit pe daci și pe conducătorii săi a fost spiritul nemuririi.

Zamolxe și legile sale au fost centrul de forță spirituală care a guvernat și menținut unitatea dacică. Marii conducători dacici, Burebista și Decebal, au fost expresie măreață și sublimă a spiritului nemuririi pe care l-au dus la apogeul manifestării prin lupta lor pentru unitate și libertate.

Profilul spiritual al dacilor s-a contopit perfect cu profilul spiritual al creștinismului. A fost o trecere aproape firească și logică de la Zamolxe la Hristos. În acest fel Hristos a devenit noul centru de forță spirituală al dacilor și al urmașilor săi. Dovadă sunt marii conducători care au urmat și au biruit în numele lui Hristos Răstignit, și aici îi amintim pe Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Brâncovenii!

Comunismul și neocomunismul post-decembrist camuflat într-un capitalism malformat l-a decăzut pe poporul român din verticalitatea hristică care l-a menținut drept și demn în istorie și l-a coborât la orizontalitatea materiei.

Destinul poporului român este un destin hristic. Sensul hristic este sensul existențial al poporului român, este sensul celor ce credeau și cred în nemurire, este sensul prezent și eshatologic. Verticalitatea hristică nu are doar o valență în prezentul istoric, ci și în prezentul eshatologic.

Orizontul poporului român este pecetluit de Crucea lui Hristos! Starea de fapt existențială actuală este crucea în pregătire pentru popor! Dacă exploatarea gazelor de șist se va face conform împărțelii, pe 70 la sută din teritoriul românesc, la care mai adăugăm și cianurile, acest lucru va însemna practic Răstignirea României!

«Eu, când Mă voi înălţa de pe pământ, îi voi trage pe toţi la Mine » a spus Isus. Crucea lui Hristos este Verticalizarea Absolută în Nemurire a neamului românesc.

Înălțarea de la pământ pe Cruce a lui Hristos este înălțarea de la orizontală pe Verticala Nemuririi a poporului român!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *