O nouă mişcare a veacului romanesc

Eşichierul politic românesc este extrem de decrepit şi închistat într-un cerc vicios de interese şi de anti-principii morale şi naţionale fără ieşire. Ereditatea politică de după comunism vede aceeaşi protagonişti, care se aliază şi se despart încontinuu, în funcţie de interese conjuncturale şi de interesele grupurilor oligarhice.  România a rămas la mâna clasei politice şi a oligarhilor care au făcut din democraţie, socialism şi liberalism doar un instrument de manipulare şi de exploatare a românilor şi a resurselor ţării. Suntem iobagi pe marea feudă a pseudo-democraţiei şi al pseudo-capitalismului. Diferenţa dintre comunism şi post-comunism constă în principal din: mâncare în magazine din belşug, libertatea de exprimare, de proprietate, de a călători şi de a face orice doreşti ca să te poţi îmbogăţi. Evident s-ar mai putea adăuga avantaje, dar toate devin palide în faţa prezenţei a tot mai multor milionari şi miliardari pricopsiţi pe spinarea ţării şi a poporului, în faţa clasei politice care, fără scrupule, minte, manipulează şi exploatează ignoranţa, naivitatea şi bunul simţ al românului. Toate acestea s-au mai spus timp de 20 de ani şi se vor mai spune, dar la ce folos? „Societatea civilă” românească este fără putere şi copleşită de o „toropeală a minţii” fără vindecare.

Schimbarea este posibilă şi cheia reuşitei stă în voinţa poporului. Revoluţia decembristă a fost o răsturnare şi înlocuire a unei clase politice cu o alta mai perfidă şi mai malefică. A aştepta şi a spera că va interveni o reînnoire pozitivă la nivelul clasei politice este iluzoriu sau în cel mai bun caz inutil deoarece presupune prea mult timp scurs  pentru situaţia dezastruoasă şi precară a societăţii româneşti.

Revoluţia de care avem nevoie este una culturală şi mentală care să conducă la o mişcare socială şi politică renovatoare. Este singura şansă a României, o schimbare de jos în sus. De sus nu poate veni nimic sau foarte puţin şi prea târziu.

Este nevoie de o nouă mişcare politică care să contrabalanseze în sens pozitiv dezechilibrul provocat de cele trei grupări politice predominante în momentul actual.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *