Haita

O anumită natură şi un anumit model comportamental animal, a fost transformat şi adaptat în societatea românească, la cel mai înalt nivel: politica. Vorbim despre haită, forma cea mai eficientă de organizare a politicii româneşti. Este rezultatul firesc şi logic al unei evoluţii ineluctabile începute în ’89. Este consecinţa inevitabilă a unui popor fără atitudine naţională, a unei societăţi în care cei care mai au nişte principii sănătoase sunt prea puţini pentru a schimba cursul istoriei. De aceea suntem la cheremul haitei politice care „guvernează” România.

Haita primordială a evoluat într-o complexitate de haite care rod şi macină ca o tumoare naţiunea. Le vedem chipul scârbos, le auzim urletele malefice şi le simţim duhoarea zi de zi, oriunde am merge. Haitele sunt mereu nesătule, înfometate, pregătite în orice clipă să sară asupra ta şi  să te „pape”. Sunt avide de dominare şi de putere, de aceea se luptă între ele la sânge pentru a controla şi împărţi teritoriul sau “marea plăcintă” care este România. Membrii înşişi ai haitelor se devorează şi se luptă între ei pentru supremaţie, pentru un status cât mai apropiat de atotputernicie. Exact ca într-o haită de lupi.

Suntem o naţiune infestată şi înşelată. Suntem nişte figuranţi impotenţi pe tabla de joc a unor jucători corupţi şi fără scrupule, fără principii în afară de cel al câştigului şi al puterii.

Până când mişcarea ciclică a istoriei se va întoarce în favoarea naţiunii, până când Dumnezeu îşi va întoarce o faţă binevoitoare spre români, până când vor apărea oameni politici şi de cultură carismatici, oameni care să se sacrifice pentru adevărul naţional, să sperăm că nu vom fi devoraţi cu totul de haitele politice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *